PSV maakt pas in slotfase het verschil tegen strijdend PEC Zwolle

16 oktober 2021, 23:04

PEC Zwolle was zaterdagavond lang dicht bij een stunt tegen PSV, maar in de slotfase stelden de Eindhovenaren alsnog orde op zaken. Door een vroeg doelpunt van Daishawn Redan mochten de Zwollenaren lang dromen van een goed resultaat. De wedstrijd duurde echter een paar minuten te lang voor PEC Zwolle, dat PSV door doelpunten van André Ramalho, Cody Gakpo en Olivier Bascagli uiteindelijk met 3-1 zag winnen.

Het grootste probleem van PEC Zwolle in de eerste twee maanden van het seizoen? Doelpunten maken. De Zwollenaren vonden in de eerste acht wedstrijden slechts twee keer het net. Eén van die goals werd gemaakt door Daishawn Redan. De aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Hertha BSC en moet dus voor de doelpunten zorgen. PEC Zwolle-coach Art Langer zat dan ook ongetwijfeld met een glimlach voor de televisie toen hij zijn spits onlangs zag scoren voor Jong Oranje. De vraag was of Redan die vorm ook kon etaleren in het shirt van PEC Zwolle.

Daar kon echter dus al na drie minuten een streep door. PSV moest aan de bak. De mogelijkheden op de gelijkmaker lieten niet heel lang op zich wachten. Vooral Eran Zahavi kreeg kansen. Nadat hij de bal eerst op de een of andere manier niet van dichtbij in het doel kreeg, raakte hij op aangeven van Noni Madueke de lat. Hoewel PEC Zwolle na de 0-1 van Reden niet tot nauwelijks meer in de buurt van de Eindhovense zestien kwam, slaagde PSV er niet in om écht druk op het Zwolse doel te houden. De Eindhovense storm, die we na de vroege openingstreffer konden en mochten verwachten, bleef dus uit in de eerste helft, al moest Kostas Lamprou in de slotfase nog wel een paar keer serieus redding brengen.

Het moest bij PSV vooral komen van Madueke. De vleugelspeler etaleerde bij vlagen weer de vorm die hij in de eerste weken van het seizoen had. Madueke dribbelde er flink op los, maar telkens als hij wilde afdrukken, gooide een Zwollenaar zich ervoor. Er moest wat gebeuren bij de thuisploeg en dus haalde Roger Schmidt Marco van Ginkel en de ongelukkige Zahavi naar de kant voor respectievelijk Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius. Het was echter niet goed wat PSV liet zien na rust. Waar de thuisploeg in de eerste helft nog een aantal grote kansen creëerde, hield PEC Zwolle in het tweede bedrijf eigenlijk vrij eenvoudig stand.

Opstellingen en beoordelingen(*):

PSV: Joel Drommel 5, Philipp Mwene 4.5, André Ramalho 6.5, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 5.5 (88. Jordan Teze -), Ibrahim Sangaré 6, Marco van Ginkel 5 (61. Yorbe Vertessen 6), Noni Madueke 6.5 (72. Bruma -), Mario Götze 6, Cody Gakpo 6 (88. Davy Pröpper -), Eran Zahavi 4.5 (61. Carlos Vinícius 6)

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 7.5, Mark Pabai 6, Bram van Polen 7, Sam Kersten 7, Yuta Nakayama 7, Kenneth Paal 6.5 (88. Gervane Kastaneer -), Rico Strieder 6.5, Mustafa Saymak 6.5 (62. Ryan Koolwijk 6), Daan Huiberts 7 (74. Thomas van den Belt -), Daishawn Redan 7 (62. Slobodan Tedic 6), Luka Azdic 6 (62. Mees de Wit 6)

Man of the match: Kostas Lamprou

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen