Ederson en Jesus bedenken list om toch mee te doen in de CL

17 oktober 2021 – Ederson Moraes en Gabriel Jesus waren zondagmiddag te zien op de tribune bij Lommel SK op het tweede Belgische niveau. Het tweetal is net terug uit hun thuisland Brazilië na een interlandperiode, maar is niet afgereisd naar hun werkgever. Het tweetal zou zich nu eigenlijk met de selectie van Manchester City moeten voorbereiden om de Champions League-ontmoeting met Club Brugge, maar bedacht een slimme list.

Ederson en Jesus bedenken list om toch mee te doen in de CL

Als Ederson en Jesus namelijk nu waren teruggekeerd in Engeland, dan hadden zij tien dagen in thuisquarantaine gemoeten wegens de strenge coronaregels in dat land. De twee Brazilianen vlogen in plaats daarvan naar België, waar die regels niet zo streng zijn. Zo kunnen Ederson en Jesus toch meedoen in de uitwedstrijd tegen Club Brugge van komende woensdag.

Om de tijd te doden gingen ze op bezoek bij Lommel SK, een Belgische club die onlangs onderdeel is geworden van de City Football Group. Daar spraken ze met diverse spelers en supporters en dus kunnen ze zich rustig voorbereiden op de Champions League. Doordat de interlandperiode in Zuid-Amerika langer duurt dan de Europese interlandperiode, kon het tweetal dit weekend sowieso niet meedoen.

Lees ook: Barça meldt zich door contractsituatie Dembélé mogelijk bij City'

Ondanks hun afwezigheid won het wel met 2-0 van Burnley door doelpunten van Bernardo Silva en Kevin De Bruyne. Manchester City staat momenteel derde in de Champions League-poule met koploper Paris Saint-Germain, Club Brugge en RB Leipzig. Brugge heeft momenteel een punt meer dan de Engelse topclub en hoopt dus ook tegen de Brazilianen op een stunt.

Eredivisie

gerelateerd