KNVB steunt beslissing voor dubieuze goal Vitesse

18 oktober 2021 – De KNVB steunt scheidsrechter Allard Lindhout in zijn beslissing om het doelpunt van Vitesse tegen NEC goed te keuren. NEC-aanvoerder Edgar Barreto denkt daar heel anders over. "In mijn optiek was het honderd procent hands en ging de bal daarna over de achterlijn", aldus de middenvelder, die een hoofrol speelde bij het enige doelpunt van de Gelderse derby.

KNVB steunt beslissing voor dubieuze goal Vitesse

Oussama Darfalou troefde Barreto af op de achterlijn en bracht hij doelpuntenmaker Nikolai Baden Frederiksen in stelling. Barreto deed vervolgens niets om zijn fout te herstellen. "Omdat ik er zeker van was dat de scheidsrechter zou fluiten voor een doeltrap. Misschien heb ik een grote fout gemaakt en had ik het beter moeten oplossen", zegt Barreto tegen De Gelderlander.

Volgens Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas van de KNVB, deed arbiter Lindhout zijn werk goed. "Het is een terechte goal", laat Van Egmond weten aan de regionale krant. "De regels zijn dit jaar veranderd. Darfalou maakt geen opzettelijk hands. Hij maakt ook geen verwijtbaar hands. Op grond van die regels mag het spel doorgaan." Daarnaast lieten beelden niet duidelijk genoeg zien dat de bal de achterlijn was gepasseerd. "En dat moet dus echt honderd procent zeker zijn. Kortom: de scheidsrechter heeft correct gehandeld", concludeert Van Egmond.

Eredivisie

gerelateerd