Trainer woest om penalty Memphis: "Waarom bestaat de VAR?"

18 oktober 2021 – Ronald Koeman boekte zondagavond een cruciale zege met FC Barcelona tegen Valencia. Daarbij werd het kort voor rust echter wel op gang geholpen door de scheidsrechter, die een strafschop gaf aan de Catalanen. De trainer van Valencia Pepe Bordalas was ziedend na de gegeven strafschop, voornamelijk omdat de VAR niet ingreep bij de in zijn ogen discutabele penalty.

Trainer woest om penalty Memphis: "Waarom bestaat de VAR?"

Nadat Jose Gaya zijn ploeg eerder al op voorsprong had geschoten, veroorzaakte hij de penalty waaruit Memphis Depay de 2-1 voor Barcelona maakte. Gaya maakte een 'overtreding' waarbij hij eerst de bal raakte en daarna de speler. Toch bleef de strafschop staan en dat leidde tot grote woede bij Bordalas op de persconferentie. "Ik snap werkelijk op geen enkele manier waarom de VAR bestaat, als hier een penalty voor gegeven wordt."

"Dat was het beslissingsmoment in de wedstrijd. Ik heb het moment inmiddels teruggezien en het was absoluut geen strafschop. Gaya zei al tegen me dat hij duidelijk de bal raakte en dat hebben we inmiddels ook zelf kunnen zien. We snappen allemaal niets van deze arbitraire beslissingen en zijn uiteraard woedend." Ook Ronald Koeman ging nog even in op het moment, maar leek de scheidsrechter niet te veel af te willen vallen na de beslissing in zijn voordeel.

Lees ook: Machine Memphis neemt Barça bij de hand

"Je kunt er je vraagtekens bij zetten, maar de scheidsrechter floot en de VAR greep niet in. Dat is het dus een penalty." Door de 3-1 zege klom Barcelona naar de zevende plek in de competitie en staat het nog maar twee punten achter op concurrenten Real Madrid, Atlético Madrid en Sevilla. Woensdag speelt het in de Champions League een zeer belangrijk duel met Dynamo Kiev.

LaLiga

gerelateerd