De Bruyne over gat in geheugen, Club Brugge en Lang

18 oktober 2021 – Kevin De Bruyne kan zich weinig herinneren van de avond waarop Manchester City afgelopen seizoen de Champions League-finale verloor. De Belgische middenvelder kwam na een uur lelijk in botsing met Antonio Rüdiger en verliet aangeslagen het veld. Tijdens het persmoment richting de Champions League-duel met Club Brugge blikte De Bruyne terug op die avond in mei en beantwoordde hij een vraag over Noa Lang.

De Bruyne over gat in geheugen, Club Brugge en Lang

Na de finale bleek dat De Bruyne zijn neus had gebroken en een scheur in zijn linker oogkas had overgehouden aan de botsing met de verdediger van Chelsea. "Ik herinner me niet veel na de botsing, dus ik heb er weinig herinneringen aan", vertelde De Bruyne maandag tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd tegen Club Brugge. "Ik herinner me enkele kansen in de eerste helft en het doelpunt, maar na de botsing herinner ik me niet veel meer. Ik weet niet meer hoe ik die nacht in het ziekenhuis ben gekomen."

Voor De Bruyne werd het in meerdere opzichten een vervelende avond. Niet alleen raakte hij geblesseerd, ook liep hij de Champions League-titel mis. Chelsea won de eindstrijd namelijk met 1-0 door een doelpunt van Kai Havertz. "Wat ik me kan herinneren is dat ik de volgende dag om 10.00 uur terugging naar het spelershotel, nog steeds met mijn City-tenue aan. Het hoort bij sport. Het is niet het fraaiste wat mij is overkomen, maar je dealt ermee."

De Bruyne speelt dinsdag met Manchester City zijn eerste Europese wedstrijd tegen een Belgische tegenstander. Bij Club Brugge is Noa Lang een van de blikvangers. Wat weet De Bruyne van hem? "Ik weet niet veel over hem persoonlijk, maar Club Brugge is een sterk team", werd de middenvelder geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Ik ken een aantal gasten die al vier jaar met mij bij de nationale ploeg spelen. We zullen het niet licht opnemen. Club Brugge is een goede ploeg. Dat hebben ze de laatste jaren bewezen."

UEFA Champions League

gerelateerd