'Man of the Match' Blind: "Iedereen had hem kunnen krijgen"

19 oktober 2021 – Daley Blind werd dinsdag na de galavoorstelling van Ajax tegen Borussia Dortmund (4-0) door de Europese voetbalbond UEFA uitgeroepen tot beste speler op het veld. Trots toonde hij de bijbehorende trofee voor de camera van RTL 7.

'Man of the Match' Blind: "Iedereen had hem kunnen krijgen"

"Maar als ik eerlijk ben: iedereen had hem kunnen krijgen", vertelt Blind. "Het zal vast een lastige keuze zijn geweest voor de mensen die dit moesten bepalen." Blind zorgde na vijfentwintig minuten voor de tweede Ajax-treffer. Wie hij zelf de beste van het veld vond? "Ik denk dat elk individu vandaag heel sterk was. Remko onderscheidde zich met een paar fantastische reddingen, achterin stonden ze goed. En Sébastien (Haller, red.) en Antony maken ook weer gewoon een doelpunt. Dusan Tadic was ook weer belangrijk met zijn acties en assist."

Blind is blij dat Ajax zich tegen de Duitse topclub van zijn beste kant kon laten zien. Het is voor hem een bevestiging dat de Amsterdammers op de goede weg zijn. "Ik denk dat we als selectie heel erg toeleven naar zo'n wedstrijd op heel hoog niveau. We kunnen dan tot grote hoogte stijgen als team. Het is zo mooi om te zien dat die keiharde trainingsarbeid tot uiting komt in een wedstrijd als deze. Zo makkelijk is het niet, zó voetballen tegen zo'n ploeg."

Lees ook: Ajax op rapport: tweemaal een negen voor uitblinkende sterren

Door de ruime overwinning op Borussia Dortmund staat de nog foutloze ploeg van coach Erik ten Hag met één been in de volgende ronde van de Champions League. Op 3 november kan Ajax overwintering in het miljardenbal officieel veiligstellen, als Borussia Dortmund in Duitsland opnieuw de tegenstander is.

Ajax

gerelateerd