Union roept fans op geen clubuitingen in Rotterdam te dragen

21 oktober 2021, 15:51

Union Berlin heeft zijn supporters opgeroepen om geen clubuitingen te dragen als zij donderdag in Rotterdam zijn voor de Conference League-wedstrijd tegen Feyenoord. De Duitse club vreest voor de veiligheid van de meegereisde fans nadat woensdagavond hooligans een delegatie van de clubleiding aanviel.

Onder meer voorzitter Dirk Zingler, algemeen directeur Oskar Kosche en persvoorlichter Christian Arbeit waren aanwezig in De Huismeester toen een groep van ongeveer twintig personen met van alles en nog wat de horecagelegenheid begon te bekogelen. Eén persoon raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Union Berlin roept naar aanleiding van de aanval zijn supporters op om voorzichtig te zijn. "Ik denk dat het echt aan te raden is om niet in kleine groepjes en zeker niet individueel op pad te gaan. Het is beter om bij elkaar te blijven en daadwerkelijk gebruik te maken van de centrale verzamelplaats", aldus woordvoerder Arbeit op de Duitse radio, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Feyenoord reageerde eerder op de dag vol afschuw op de aanval van de hooligans. 'Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen', schreef de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen