Moeizame zoektocht: NEC overweegt thuisduels zonder publiek

22 oktober 2021 – Het afwerken van de thuiswedstrijden zonder publiek is een serieuze mogelijkheid geworden voor NEC. Op de eigen website vertelt de club dat dat niet de voorkeur geniet, maar dat de zoektocht naar een ander alternatief vooralsnog moeizaam verloopt. Door het instorten van een deel van de tribune is publiek in het eigen Goffertstadion voorlopig geen optie meer.

Moeizame zoektocht: NEC overweegt thuisduels zonder publiek

Om die reden moesten de Nijmegenaren op zoek naar een alternatief. De club hoopte voorlopig in een ander stadion terecht te kunnen, zoals AZ in 2019 bijvoorbeeld een paar maanden in het stadion van ADO Den Haag terecht kon. Voor NEC loopt die zoektocht echter minder voorspoedig. 'Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten', werd gedoeld op de ongeregeldheden rond de derby tegen Vitesse. 

'De locaties waar NEC haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af', legde de club de situatie verder uit. 'De kans dat de Nijmegenaren afreizen naar Duitsland is nihil. NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarvoor is de club momenteel in gesprek met de gemeente.'

De club besefte daarbij goed dat dat voor de supporters een vervelende beslissing zou zijn. 'Uiteraard is spelen in een leeg stadion niet hetgeen wat de Nijmeegse voorkeur geniet. Desalniettemin liggen de stadions van de club waar NEC nog mee in gesprek is allemaal op tenminste anderhalf uur rijden van Nijmegen. De club is zich bewust dat dit eveneens geen gewenste situatie is voor haar supporters en businessleden.'

Het probleem is voor NEC dit weekend nog niet aan de orde. De ploeg speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Twente en ook voor het midweekse bekerduel enkele dagen later moet het afreizen naar Capelle. Op zondag 31 oktober staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma, met FC Groningen als tegenstander.

Lees ook: NEC speelt dit jaar niet meer in De Goffert

Eredivisie

gerelateerd