Lucius lyrisch over bepalende Berghuis bij Ajax

25 oktober 2021, 17:58

Theo Lucius is zeer complimenteus over het spel van Steven Berghuis bij Ajax. De linkspoot had na zijn transfer van Feyenoord naar de aartsrivaal tijd nodig om zich aan te passen in Amsterdam, maar is inmiddels vaste waarde. De aanvaller speelde een hoofdrol in de met 5-0 gewonnen topper tegen titelconcurrent PSV.

"Steven Berghuis maakte een fantastische 1-0 en is voor Ajax nu al op cruciale momenten bepalend", schrijft Lucius in zijn spelersbeoordeling bij De Telegraaf. "Als je jezelf zó manifesteert na een moeilijke beginfase, met veel kritiek en commentaar, de negatieve publiciteit vanwege zijn overstap vanuit Feyenoord: dan heb je echt karakter. Hij is bijna al niet meer weg te denken uit dit Ajax. Niet voor niets houdt hij een fantastische speler als Davy Klaassen zelfs op de bank."

De 29-jarige middenvelder annex aanvaller staat na tien Eredivisiewedstrijden op drie doelpunten en zes assists. In de Champions League was hij bovendien goed voor twee treffers en een voorbereide goal. Daarmee speelde hij een hoofdrol in de nog foutloze start van het miljardenbal. Ajax morste in de eerste drie speelronden nog geen punten.

Voor Lucius was Daley Blind de beste speler van het weekend. "Hij heeft zoveel gevoel voor ruimte, het gevoel voor het inspelen van de juiste man en laat het voetbal zo makkelijk lijken. Echt heel erg knap. Ook al zet je druk op hem, dan voetbalt hij zich er onderuit. Hij was veruit de beste in de topper."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen