SC Cambuur
1 – 5
Vitesse

Grapperhaus houdt zich niet in: "Zwaar crimineel gedrag"

27 oktober 2021 – Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, wil dat de supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan het bedreigen van Mark Koevermans stevig aanpakken. De algemeen directeur van Feyenoord maakte woensdagmorgen bekend dat hij per 1 december vertrekt omdat hij zich zorgen maakt over de veiligheidssituatie van hem en zijn gezin.

Grapperhaus houdt zich niet in: "Zwaar crimineel gedrag"

Koevermans kreeg de afgelopen maanden te maken met meerdere incidenten. Grapperhaus vindt de bedreigingen 'niet alleen schandalig maar ook zwaar crimineel gedrag', aldus de minister tegen het ANP. "Dit is een kleine groep misdadigers, en dat zijn het, die denken dat ze op deze manier hun wil aan de samenleving kunnen opleggen. Dat gaan we niet goedkeuren."

Lees ookInvesteerder haakte af bij Feyenoord na bedreigingen Koevermans

Grapperhaus vindt het 'ongelooflijk laf' dat de bedreigers zich op een individu richten. Om herhaling te voorkomen, zullen maatregelen volgen. "U mag van mij aannemen dat als ik zeg, er is een grens over, dat we hier flink achteraan gaan", aldus de minister, die te doen heeft met Koevermans. "Ik vind dit voor hem persoonlijk enorm verdrietig en ik denk dat het voor de club een grote tegenslag is."

Eerder sprak de KNVB zijn afschuw uit over de gang van zaken rond het vertrek van Koevermans. 'Het betaald voetbal is, zo blijkt, een omgeving waarin kleine, maar in hun gedrag hardnekkige delen van het publiek zich ernstig misdragen, met name aan het adres van andere supporters, bestuurders en voetballers. In stadions, op internet, rond wedstrijden en zelfs op plaatsen ver van stadions en op dagen dat er niet gevoetbald wordt. Dit moet stoppen', aldus de voetbalbond.

Feyenoord

gerelateerd