Mundo Deportivo onthult meerdere details rond ontslag Koeman

29 oktober 2021, 11:28

Ronald Koeman is donderdag niet teruggekeerd naar het Ciutat Esportiva Joan Gamper om afscheid te nemen van zijn spelersgroep. Dat gebeurde volgens Mundo Deportivo woensdagnacht al. De Nederlandse trainer kreeg in het vliegtuig van Madrid naar Barcelona, vlak na de nederlaag tegen Rayo Vallecano (0-1), het slechte nieuws van voorzitter Joan Laporta.

Koeman aanvaardde beslissing van de leiding van Barcelona stoïcijns, zo klinkt het. De trainer verwachtte al dat zijn toekomst bij de Catalaanse club aan een zijden draadje hing. In een persbericht maakte Barcelona in de nacht van woensdag op donderdag bekend dat Koeman de volgende dag voor de laatste keer zou terugkeren naar het trainingscomplex om afscheid te nemen van de spelers. In werkelijkheid gebeurde dat al na de vlucht.

De Spaanse krant schrijft voorts dat Koeman ontroerd was toen hij afscheid nam van de spelers. Nadat hij op het Ciutat Esportiva Joan Gamper zijn bezittingen had opgehaald, keerde hij 'met een gemengd gevoel van verdriet en opluchting' huiswaarts. 'Koeman vertrok verdrietig omdat het zijn droom was Barça te coachen en niet had verwacht dat het traject een continue hindernisbaan zou zijn. De opluchting was er omdat de laatste weken, en vooral de laatste dagen, een kwelling zijn geweest.'

Er viel volgens Mundo Deportivo een last van de schouders van Koeman toen Laporta hem vertelde dat hij was ontslagen. Zoals bekend krijgt de Nederlandse trainer een flinke ontslagvergoeding mee. In het verscheurde contract van Koeman was een oprotpremie van twaalf miljoen euro opgenomen. Barcelona is donderdag al om tafel gegaan met de zaakwaarnemer van Koeman in de hoop minder te hoeven betalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen