Wiedemeijer vernietigend na arbitrale fouten in Heerenveen

1 november 2021, 09:25

Reinold Wiedemeijer heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de arbitrale dwalingen zaterdagavond tijdens de ontmoeting tussen sc Heerenveen en Vitesse (2-1). Zowel Martin van den Kerkhof (scheidsrechter) als Robin Hensgens (VAR) wordt niet gespaard door de scheidsrechtersbaas.

In het programma Dit was het Weekend van ESPN worden twee momenten in de wedstrijd besproken. De eerste: de 'voorassist' van Van den Kerkhof bij de gelijkmaker van Vitesse. De scheidsrechter raakte de bal aan tijdens een aanval van de Arnhemmers en had toen volgens de regels moeten fluiten, maar deed dat niet. De video-scheidsrechter greep evenmin in.

"Dit geval ligt volledig bij de scheidsrechter. Hij heeft ook toegegeven dat hij gewoon had moeten fluiten. De VAR had natuurlijk in kunnen grijpen, maar die is gaan aarzelen. Het is zonnetje klaar dat hij hier had moeten fluiten. De VAR is denk ik op het verkeerde been gezet. Wij hadden liever gezien dat de scheidsrechter floot. Het was wel lekker geweest als de VAR het had onderkend, herkend en had gezegd: we laten je naar het scherm komen. Dan was de goal niet doorgegaan."

Ook bij een overduidelijke handsbal van Sven van Beek in het strafschopgebied werd niet ingegrepen. "Vorig jaar was bijna elke handsbal een strafschop. Dat wilden we niet meer. In Zeist hebben we gezegd: ga nou niet te makkelijk strafschoppen geven voor handsballen. Dan loop je het risico dat er een keer eentje tussenzit die niet wordt gegeven die er wel een is", erkent Wiedemeijer dat er een fout is gemaakt. "Deze is niet te veel, de arm te ver van het lichaam. "Als je de lijn inzet dat er niet te snel gefloten moet worden, glipt er een keer eentje tussendoor. Dit is wel een dingetje dat hier besproken gaat worden met de mensen die daar zaten."

Lees ookHeerenveen witheet: "Zat de VAR een pornofilm te kijken?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen