'Derbyspecialist' Van Wolfswinkel wijst favoriete burenruzie aan

5 november 2021, 09:56

Ricky van Wolfswinkel leek twee jaar geleden op weg naar Feyenoord, maar een hersenschudding zorgde ervoor dat de transfer niet door kon gaan. Bij een preventieve scan kwam een afwijking aan het licht die de artsen zorgen baarde. Inmiddels is hij helemaal hersteld en de spits van FC Twente. Dit weekend staat de Twente derby tegen Heracles op het programma. Hij heeft er zin in.

"De dokter had meteen zijn twijfels en liet me meekijken, maar ik zag nog steeds niets zitten. Bij vervolgonderzoek kwam een aneurysma aan het licht, een zwakke plek in een slagader in mijn hoofd", blikt de aanvaller terug op de onzekere periode na de hersenschudding. "Ineens ziet je leven er van de ene op de andere dag anders uit. Je mag niet meer trainen, kunt plotseling niks meer doen voor je gevoel. Bewust koos ik ervoor om in Zwitserland te blijven, samen met mijn vrouw en zoontje. De dokter om de hoek, mensen die me lief zijn om me heen. En daar had ik heel veel steun aan."

Inmiddels heeft hij die hele periode af kunnen sluiten, zegt de spits in gesprek met de NOS. Angst heeft plaatsgemaakt voor plezier. De spits wil weer wekelijks scoren. Vrijdag tegen Heracles al helemaal. "Ik heb een hoop van dit soort wedstrijden meegemaakt", aldus Van Wolfswinkel. "Met Vitesse tegen NEC, met Real Betis tegen Sevilla en met Saint-Étienne tegen Olympique Lyonnais. Maar Utrecht tegen Ajax doet daar qua sentiment ook niets voor onder. En de allermooiste, die was met Sporting tegen Benfica."

"Twee van zulke gigantische clubs op nog geen kilometer van elkaar in de stad, dat maakt het extra intensief. Met mensen op de tribune die in het dagelijks leven collega's zijn, maar in het stadion ineens de grootste rivalen", vervolgt de aanvalsleider, die op zijn plek is bij de Enschedeërs. "De mensen hier, het stadion en de fans, alles voldoet aan de verwachtingen. Ik zit hier echt goed. Het moment was aangebroken om terug te keren. Het voelt fijn om weer thuis te zijn. Ik ben vooral ook blij dat ik lekker kan voetballen, weer elke dag kan doen wat ik leuk vind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen