'Dit bedrag heeft FC Barcelona moeten betalen voor Xavi'

5 november 2021, 12:49

Al-Sadd bevestigde vrijdagmiddag het nieuws dat Xavi aan de slag gaat bij FC Barcelona. De Qatarese club is blij dat de oud-voetballer een droom in vervulling ziet gaan, maar kan ook zelf tevreden naar de clubkas kijken. Naar verluidt hebben de Catalanen namelijk vijf miljoen euro betaald om zijn contract af te kopen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een samenwerking.

Xavi werd al weken in verband gebracht met de vacature in Camp Nou, zelfs toen Ronald Koeman nog onder contract stond bij de Catalaanse club. Toen de Nederlander de lijn uit werd gestuurd, was het dan ook geen verrassing dat het bestuur de pijlen direct richtte op de voormalig speler, die met FC Barcelona alles won wat er te winnen viel. De Spanjaard stond zelf ook open voor een terugkeer naar zijn oude liefde, maar Al-Sadd hield hem in eerste instantie aan zijn contract. Nu is de kogel alsnog door de kerk.

"Xavi kwam een paar dagen geleden bij ons met zijn wens naar Barcelona te gaan. Hij wilde dat op dit moment vanwege de kritieke situatie van de club uit zijn geboortestad. We begrijpen dit en hebben besloten hem niet in de weg te zitten", vertelt Al-Sadd-directeur Turkli Al-Ali. Mooie woorden, maar zo makkelijk liet de club de trainer dus niet gaan. "We hebben ingestemd met de overstap van Xavi naar Barcelona na de betaling van de contractueel vastgelegde afkoopsom."

Lees ook: 'Koeman gaat niet akkoord met lagere ontslagvergoeding Barça'

Al met al is het zo een behoorlijk dure trainerswissel geworden voor FC Barcelona. Koeman moet namelijk ook nog twaalf miljoen euro hebben als ontslagvergoeding. De Catalanen willen echter niet meer dan 7,5 miljoen euro betalen, verdeeld over twee periodes. De trainer gaat daar niet in mee. Hij wil het volle bedrag hebben plus de bonus van vorig seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen