Van Gaal krijgt afmeldingen en roept drie vervangers op

8 november 2021 – De selectie van het Nederlands elftal voor het slotstuk in de WK-kwalificatiecyclus kent drie wijzigingen. Joël Drommel, Jurriën Timber en Steven Berghuis hebben zich om verschillende redenen afgemeld. Bondscoach Louis van Gaal heeft Jasper Cillessen, Devyne Rensch en Steven Bergwijn als vervangers opgeroepen.

Van Gaal krijgt afmeldingen en roept drie vervangers op

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Drommel is ziek en zal zich derhalve dinsdag niet in Zeist melden. De doelman van PSV kwam zondag nog 'gewoon' negentig minuten in actie tegen Fortuna Sittard (1-4). Timber en Berghuis kampen met een blessure. Timber werd tegen Go Ahead Eagles (0-0) na zeventig minuten vervangen door Perr Schuurs. Berghuis kwam vanwege fysieke malheur helemaal niet in actie.

Met name het afhaken van Berghuis is een domper voor Van Gaal. Onder de nieuwe bondscoach is de speler van Ajax de eerste keus op de positie van rechtsbuiten. Timber zit doorgaans op de bank bij Oranje. Alleen tegen Noorwegen (1-1), toen Denzel Dumfries nog niet helemaal fit was, kreeg hij speeltijd van Van Gaal. Drommel verscheen nog geen enkele keer onder de Oranje-lat.

Cillessen keert als vervanger van Drommel na lange afwezigheid terug in de Oranje-selectie. De doelman van Valencia liep na een coronabesmetting het EK mis en werd nadien niet meer geselecteerd. Rensch, bankzitter bij Ajax, is de vervanger van Timber. De jonge verdediger debuteerde in het met 6-1 gewonnen kwalificatieduel met Turkije in het Nederlands elftal. Bergwijn, die weinig aan spelen toekomt bij Tottenham Hotspur, neemt de plek van Berghuis in de Oranje-selectie over.

Het Nederlands elftal speelt deze interlandperiode de laatste twee wedstrijden in de WK-kwalificatie. Eerst staat een duel met Montenegro (komende zaterdag) op het programma, daarna volgt de waarschijnlijk cruciale wedstrijd tegen Noorwegen (volgende week dinsdag).

Reacties

Oranje

gerelateerd