Sparta zuinig op Okoye-miljoenen: "Niet kopen om het kopen"

9 november 2021, 15:15   Bijgewerkt: 9 november 2021, 15:27

Technisch directeur Henk van Stee heeft dinsdagmiddag gereageerd op de recordtransfer van Sparta-doelman Maduka Okoye. Een dag eerder werd bekend dat het Engelse Watford de Nigeriaan voor miljoenen overneemt. Van Stee hield aan die deal gemengde gevoelens over.

Uiteraard was Van Stee vooral positief over het akkoord. "Wij zijn blij en hij ook, dus een mooie deal", zei hij tegenover RTV Rijnmond. "Financieel zijn we er hartstikke blij mee, al hadden we hem liever nog meerdere seizoenen bij ons gehouden." Toch kon Sparta geen nee zeggen tegen de geboden miljoen. Volgens het Algemeen Dagblad ging het om zeven miljoen, Rijnmond zelf sprak van vijf. "Het is in ieder geval een recordbedrag", aldus Van Stee, die het precieze bedrag voor zich hield.

Lees ook: Sparta verkoopt Okoye voor gigantisch bedrag aan Watford

Het nieuws dat Sparta en Watford midden in het seizoen een akkoord hadden bereikt, kwam redelijk uit de lucht vallen. "Voor ons ook", reageerde Van Stee. "Het speelde al weken, maar maandag kwamen ze ons toch opeens tegemoet. Toen is het snel gegaan. Voor Maduka is het ontzettend mooi. Van de Premier League droomde hij altijd al. Hij wil per se slagen in de top." De gesprekken over een dergelijke stap werden dan ook al eerder gevoerd met Okoye, bijvoorbeeld toen hij in augustus nog voor vier jaar bijtekende. "Hij tekende bij met een bepaalde zekerheid om een transfer te kunnen maken. We hebben dan ook met hem meegedacht en zijn tot deze goede oplossing gekomen. Een blijk van waardering richting hem."

Okoye is vanaf januari officieel speler van Watford, maar maakt het seizoen op huurbasis af bij Sparta. Dat hij tijdens de Afrika Cup maximaal drie duels zal missen, is volgens Van Stee te overzien. Bovendien hoeven supporters niet direct grote investeringen te verwachten. "De transfersommen van tegenwoordig worden in termijnen betaald. We hebben dus niet meteen alles op onze rekening staan. Natuurlijk wordt er wel iets vrijgemaakt voor transfers, maar we gaan geen spelers halen om het halen. Je komt toch al snel bij spelers die lange tijd niet hebben gespeeld en mogen worden verhuurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen