'Xavi wil na Alves ook Thiago terughalen naar Barcelona'

13 november 2021, 13:16

FC Barcelona denkt eraan om Thiago Alcântara terug te halen naar Camp Nou, zo claimt de Portugese journalist Pedro Almeida. Xavi is zeer gecharmeerd van de creatieve middenvelder van Liverpool, die tussen 2009 en 2013 zijn ploeggenoot in Barcelona was. Het terughalen van Thiago zou inmiddels al besproken zijn met Barça-voorzitter Joan Laporta.

Thiago begon zijn loopbaan bij Barcelona en maakte in 2013 de overstap naar Bayern München. In Duitse dienst won hij alles wat los en vast zat om in 2020 naar Liverpool te verkassen. De verwachtingen rond Thiago waren hooggespannen, maar de Spaanse middenvelder is er niet in geslaagd een vaste waarde op Anfield te worden. In het huidige seizoen kwam hij slechts zeven keer aan spelen toe, waarvan tweemaal als basisspeler.

Het ziet er niet naar uit dat het perspectief van Thiago in Liverpool snel gaat veranderen. Barcelona biedt de middenvelder mogelijk uitkomst. Een definitieve overgang lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren, daar Thiago nog een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigt. Barça heeft zoals bekend nauwelijks een cent te makken. Naar verluidt mag Xavi in januari slechts tien miljoen euro uitgeven op de transfermarkt. Voor dat bedrag mag Thiago niet vertrekken bij Liverpool.

Mocht Barcelona erin slagen om Thiago terug te halen, dan is hij de tweede verloren zoon die in korte tijd zijn rentree maakt bij de Catalaanse club. Barça haalde vrijdag Dani Alves na ruim vijf jaar terug. De 38-jarige Braziliaanse vleugelverdediger tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen