Wie moet Bijlow vervangen in 'finale' tegen Noorwegen?

15 november 2021 – Daags voor de allesbeslissende kraker tegen Noorwegen kreeg het Nederlands elftal nog maar eens een flinke klap te verwerken. Na sterkhouder Stefan de Vrij heeft ook eerste doelman Justin Bijlow het trainingskamp moeten verlaten. Met Mark Flekken, Jasper Cillessen en Bijlows vervanger Tim Krul heeft Oranje wel drie prima alternatieven klaarstaan. Voor wie moet bondscoach Louis van Gaal kiezen? 

Wie moet Bijlow vervangen in 'finale' tegen Noorwegen?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Een debuut voor Flekken?
Het meest aannemelijke scenario is dat Mark Flekken in het heetst van de strijd zijn interlanddebuut gaat maken. Het was Van Gaal die in september uit het niets de naam van de 28-jarige Limburger noemde en hem vervolgens bij de selectie haalde. Zijn debuut bleef vooralsnog uit, maar als de bondscoach bij zijn eerder lofuitingen over de goalie blijft, lijkt Flekken degene te worden die in het alles-of-niets-duel het Nederlandse doel moet verdedigen. En waarom ook niet? Met hem onder de lat staat SC Freiburg op een knappe derde plek in de Bundesliga en met slechts negen tegengoals is Flekken zelf bovendien de minst gepasseerde doelman in die topcompetitie. 

Een terugkeer van Cillessen?
Als Van Gaal echter kiest voor interlandervaring, zal hij al snel bij zestigvoudig international Jasper Cillessen uitkomen. Aanvankelijk zou de keeper van Valencia er deze interlandperiode niet eens bij zijn, maar door de ziekte van Joël Drommel sloot hij alsnog aan. Als derde keeper, zo benadrukte Van Gaal, want sinds oktober 2020 had de voormalig eerste keus geen rol meer gespeeld in Oranje. Inmiddels traint Cillessen echter alweer een week met zijn ploeggenoten, dus wie weet heeft hij de bondscoach en keeperstrainer Frans Hoek in die tijd weten te overtuigen.

Een beroep op Krul?
Terwijl het Nederlands elftal een cruciale week tegemoet ging, pakte Tim Krul vorige week gewaagd zijn telefoon en belde hij bondscoach Louis van Gaal. Zijn boodschap: de doelman wilde liever in Engeland blijven, hopende dat hij na een matige serie hekkensluiter Norwich City na de interlandbreak omhoog kan gidsen. Van Gaal respecteerde die beslissing en schreef Krul ook zeker nog niet af. "Want ik neem sowieso een penaltykiller mee naar het WK." Ruim een week na zijn afmelding is Krul dan ook weer van de partij. De kans lijkt niet groot dat hij direct onder de lat verschijnt, maar de 33-jarige sluitpost kan met zijn ervaring mogelijk alsnog een belangrijke rol spelen.

Lees ook: BREAKING: Bijlow haakt af voor beslissend duel tegen Noorwegen

Reacties

Oranje

gerelateerd