Pech voor Xavi: "Geen mogelijkheid om spelers aan te trekken"

18 november 2021, 09:12

FC Barcelona wordt na de komst van Xavi aan tal van nieuwe spelers gelinkt, maar veel geruchten kunnen rechtstreeks naar de prullenbak. Dat heeft alles met de financiële situatie te maken bij de Catalaanse club. Voetbaldirecteur Mateu Alemany is eerlijk: deze winter is er weinig mogelijk.

"Op dit moment is er geen mogelijkheid om in de winter spelers aan te trekken. We gaan Xavi en zijn technische staf inschrijven en dan zitten we aan de limiet van ons salarisbudget", aldus de beleidsbepaler, die de komst van nieuwe spelers nog niet helemaal uit wil sluiten. Veel is er echter niet mogelijk door de regels van La Liga. "We zijn bezig. We zullen zien wat er in januari mogelijk is."

Het is een publiek geheim dat de club deze winter Philippe Coutinho en Samuel Umtiti wil verkopen. De voetballers kunnen niet rekenen op veel speelminuten, maar hebben wel een torenhoog salaris. "We hopen onze mogelijkheden wat betreft 'Fair Play' te vergroten", erkent Alemany tijdens de presentatie van Dani Alves, die transfervrij terugkeerde bij de club waar hij enorme successen kende.

De afgelopen weken werden vooral veel aanvallers gelinkt aan FC Barcelona. De club heeft dit seizoen behoorlijk veel blessures in de voorhoede, waardoor Sergiño Dest al meerdere keren als vleugelaanvaller werd opgesteld. Hakim Ziyech, Dani Olmo en Raheem Sterling worden daarom genoemd als serieuze opties. Het zou dan om een huurdeal moeten gaan, aangezien er weinig tot geen geld is in de clubkas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen