Recordboete Feyenoord na opnieuw ongeregeldheden

18 november 2021 – Feyenoord moet opnieuw flink boeten voor het wangedrag van de eigen supporters. In Europees verband ging het in de dubbele ontmoeting met Union Berlin in de Conference League opnieuw mis, wat een boete van in totaal 153.750 euro oplevert. In totaal staat de teller qua sanctioneringen op bijna al het dubbele van dit bedrag.

Recordboete Feyenoord na opnieuw ongeregeldheden

Feyenoord noemt het zelf 'een recordboete' die het kreeg van de UEFA, dat ook al ingreep voor de thuisduels van de Rotterdammers tegen FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. Ditmaal ging het zowel uit als thuis mis tegen de tweede club van Berlijn, die zowel in De Kuip als ook het Olympisch Stadion verslagen werd. Toch konden de fans zich niet beheersen, getuige de boeteomschrijving van de Europese voetbalbond.

In Berlijn gingen fans de mist in voor het afsteken van vuurwerk (36.500 euro) en het gooien van voorwerpen (62.750). Enkele weken eerder ging het in eigen stadion mis met ook vuurwerk (70.000 euro), blokkeren van de trappen (11.000 euro) en provocerend uiten van beledigende teksten (10.000 euro). Bij die laatste twee heeft Feyenoord wel gevraagd om een naderende motivering, maar opgeteld is de 91.000 euro rondom één wedstrijd een recordboete.

Lees ookFeyenoord krijgt wéér boete van UEFA, veel fans welkom in Berlijn

Door alle ongeregeldheden staat de teller aan boetes in Europa inmiddels op 277.875 euro: de club doet een oproep aan de fans om te stoppen met dit gedrag. In de groepsfase van het derde toernooi van Europa staan nog twee wedstrijden op de rol: over een week gaat Arne Slot met zijn ploeg op bezoek bij Slavia Praag, op 9 december reist Maccabi Haifa nog af naar Rotterdam-Zuid.

Feyenoord

gerelateerd