Lovende woorden van Jones voor Van Bronckhorst

19 november 2021, 08:22

Brad Jones weet hoe het is om Giovanni van Bronckhorst als trainer te hebben. De 39-jarige Australische doelman raakte tijdens zijn periode bij Feyenoord onder de indruk van de managementskills van de nieuwe hoofdtrainer van Rangers FC.

In gesprek met BBC Scotland memoreert Jones het verloop van het einde van het seizoen 2016/17, toen Feyenoord kampioen werd. "Het was de laatste weken niet makkelijk. De druk nam toe en in de laatste maand werden de fans wanhopig. Als we het stadion een dag voor de wedstrijd verlieten, waren er vuurpijlen en vuurwerk. Het was behoorlijk intens", begint de keeper, die vertelt dat 'de koele en rustige' Van Bronckhorst nooit van slag raakte.

"Hij veranderde niets, de training en routine bleven hetzelfde. Het was een kwestie van hetzelfde blijven doen wat we het hele seizoen hadden gedaan. Dat zou ons naar ons doel leiden en dadt is precies hoe het uitpakte. Het was fantastisch om een einde te maken aan de droogte van achttien jaar. Voor de stad en de club was het enorm", vervolgt Jones.

Volgens de doelman is Van Bronckhorst een mensenmens. "Er waren niet veel spelers die over hem klaagden, of ze nu wel of niet speelden. Hij is heel oprecht en makkelijk in de omgang. Tegelijkertijd dwong hij het respect af dat een trainer nodig heeft. Hij is zeker een trainer die spelers beter maakt. We hadden geen makkelijke groep, er zaten een aantal spelers tussen met een moeilijk karakter. Het is enorm als alle spelers voor de trainer willen werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen