Wijndal en Aboukhlal balen na nieuwe tegenslag: "Val in herhaling"

20 november 2021 – AZ heeft weer punten verspeeld. In Alkmaar wist de ploeg in extremis een punt uit het vuur te slepen. Het zorgt voor teleurstelling en ergernis bij aanvoerder Owen Wijndal en doelpuntenmaker Zakaria Aboukhlal. De ploeg staat door de remise op een teleurstellende elfde plaats op de ranglijst.

Wijndal en Aboukhlal balen na nieuwe tegenslag: "Val in herhaling"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Als je weer punten laat liggen, dan kun je niet tevreden zijn", vertelt de vleugelverdediger. "We beginnen gewoon niet goed aan de wedstrijd, waardoor we de goal snel tegen krijgen. Dan loop je tegen de feiten aan. We hebben al heel vaak laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar we moeten de kansen afmaken en we krijgen te makkelijk goals tegen. Dat zeg ik wel vaker, ik val in herhaling."

"We hadden wel veel balbezit, maar we hadden niet heel veel kansen. In de eerste helft schieten we op de paal en hebben we een paar schoten die net naast gaan. Die ballen moeten erin", vervolgt Wijndal, die erkent dat er teleurstelling is binnen de selectie. Hoe dat zich uit binnen de ploeg? Dat verschilt, stelt hij. "Het heeft niet altijd zin om te schelden en de schreeuwen tegen elkaar, maar het is ook niet goed als het altijd rustig is. Dat proberen we wel een beetje te variëren."

Zakaria Aboukhlal
Aboukhlal werd uiteindelijk de gevierde man door de gelijkmaker te scoren, al overheersten ook bij hem de negatieve gevoelens. "Als ik niet start, ben ik niet blij. Je hoopt natuurlijk dat je team wint en dat je klaar bent als je er alsnog in mag. Thuis tegen NEC moet je gewoon winnen, maar nu zijn we blij omdat we de 1-1 maken in de laatste minuut. We zijn een topclub in Nederland, dat vind ik wel. We staan nu te laag waar we horen te staan, maar we blijven rustig", besluit hij bij ESPN.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd