The Times: ontslag en miljoenenpremie voor Solskjaer bij United

21 november 2021The Times weet het zeker: de wegen van Ole Gunnar Solskjaer en Manchester United gaan definitief scheiden. De Noorse coach ligt al weken onder vuur wegens teleurstellende resultaten en moest zaterdagmiddag een gevoelige 4-1 nederlaag slikken op bezoek bij Watford. Na een crisisberaad is de conclusie dat een ontslag onvermijdelijk is.

The Times: ontslag en miljoenenpremie voor Solskjaer bij United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Daarmee is een einde van drie turbulente jaren nabij. Solskjaer werd in 2018 aangesteld als vervanger van de ontslagen José Mourinho, maar wist zijn ploeg niet naar prijzen te gidsen. Na enkele miljoeneninvesteringen deze zomer hoopte United dit seizoen eindelijk weer mee te strijden om de titel, maar momenteel bezet United de teleurstellende zevende plaats.

Lees ook: Doelpunt Van de Beek baat United niet, zege Gerrard

Al tijdens de wedstrijd tegen Watford stak het bestuur de koppen bijeen om de toekomst van Solskjaer te bespreken. Kort voor de nacht in Engeland viel, zouden de knopen definitief zijn doorgehakt. Volgens The Times wordt Solskjaer snel op de hoogte gesteld van de beslissing. De clubicoon ontvangt een ontslagpremie van negen miljoen euro.

Zinédine Zidane wordt al een tijdje genoemd als mogelijke opvolger. De prijzenpakker is na zijn vertrek bij Real Madrid werkloos en zou openstaan voor een nieuw avontuur. Dat zou betekenen dat de Fransman opnieuw gaat samenwerken met Cristiano Ronaldo. Ook Brandan Rodgers en Erik ten Hag werden de laatste weken in verband gebracht met de topclub.

De aanstelling van een nieuwe coach is hoe dan ook goed nieuws voor Donny van de Beek. De middenvelder kwam onder Solskjaer niet in de plannen voor. Tegen Watford tekende de Nederlander nog voor de enige treffer van de Mancunians.

Reacties

Premier League

gerelateerd