Dit deden de opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse

22 november 2021, 09:09   Bijgewerkt: 22 november 2021, 10:49

Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse komen deze week weer in actie in Europees verband. Hoe deden hun opponenten het afgelopen weekend? FCUpdate.nl zet de resultaten op een rijtje

Ajax-opponent Besiktas zette de matige reeks van voor de interlandbreak door. In eigen huis werd met 2-0 verloren van Alanyaspor; de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden. Leroy Fer deed als invaller twee minuten mee bij de thuisclub. Borussia Dortmund deed betere zaken en profiteerde mede door een doelpunt van Donyell Malen optimaal van de uitglijder van Bayern München. Sporting Portugal maakte in het bekertoernooi geen fout tegen Varzim (2-1).

PSV ontvangt donderdag een Sturm Graz dat over de nodige veerkracht bezit. Zondag knokte de Oostenrijkse club zich tegen LASK Linz terug van een 0-3 achterstand (3-3). Het was voor Sturm Graz alweer de zesde achtereenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. AS Monaco vocht zich in de topper tegen Lille OSC naar een punt (2-2), terwijl Real Sociedad in eigen huis tegen Valencia genoegen moest nemen met een bloedeloos gelijkspel (0-0).

Feyenoord, bijna al geplaatst voor de knock-outfase van de Conference League, neemt het donderdag op tegen een ploeg die flink wat zelfvertrouwen heeft getankt. Slavia Praag verstevigde de koppositie in de Tsjechische competitie door Jablonec - één van de Europese tegenstanders van AZ - met liefst 5-0 opzij te zetten. Union Berlin boekte een keurige thuiszege tegen Hertha BSC (2-0). Maccabi Haifa had een vrij weekend.

AZ treft midweeks een tegenstander die het helemaal kwijt is. Jablonec verloor met liefst 5-0 van Slavia Praag en blijft daardoor hangen in de onderste regionen van de Tsjechische competitie. Na vijftien wedstrijden houdt Jablonec slechts drie clubs onder zich. Randers wist voor het eerst in een maand weer te winnen in de Superligaen door Vejle met 4-1 te verslaan, Cluj zette het uitduel met Universitatea Craiova in winst om (0-2).

Voor Vitesse staat donderdag een cruciaal duel met Stade Rennais op het programma. De Franse club steeg afgelopen weekend naar de derde plaats in de Ligue 1 door Montpellier met 2-0 opzij te zetten. Tottenham Hotspur knokte zich tegen het Leeds United van Pascal Struijk en Crysencio Summerville terug van een achterstand (2-1 winst) en Mura bleef tegen Domzale steken op een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen