Barcelona laat het liggen en bezorgt zichzelf loodzware taak

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2021 – FC Barcelona moet met nog één wedstrijd te spelen serieus vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling in de Champions League. Door een 0-0 gelijkspel tegen Benfica verzuimde de ploeg zich deze speelronde te plaatsen voor de knock-outfase. Nu zal dat in de laatste wedstrijd moeten gebeuren, waarin Bayern München de tegenstander is.

Barcelona laat het liggen en bezorgt zichzelf loodzware taak

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met een 1-0 zege op Espanyol begon Xavi afgelopen weekend goed aan zijn lastige klus als trainer van FC Barcelona. De eerste 'finale' stond drie dagen later echter op het programma. In eigen huis moesten de Catalanen Benfica zien te verslaan. Niet alleen als revanche voor de eerdere 3-0 nederlaag in Lissabon, maar ook omdat de slechte start in de groepsfase bij winst volledig goedgemaakt was. Dan zou Barcelona namelijk alsnog zeker zijn van overwintering. 

Zover was het nog niet, want Benfica - dat aan de aftrap van deze ontmoeting twee punten minder had dan de thuisploeg - bleek wederom geen makkelijke tegenstander. Met Frenkie de Jong, Memphis Depay en ook het bij vlagen weer geweldige talent Gavi (17) in het veld speelde Barcelona een aardige wedstrijd, maar ontbrak het aan echt goede mogelijkheden. Tegen het einde van de eerste helft was Yusuf Demir - Xavi gaf hem na twee maanden weer eens een kans in de basis - het dichtstbij. Na een goede actie volgde ook een prima schot, dat hij echter via de lat terug zag ketsen.

Even daarvoor leek Nicolas Otamendi met een geweldige overigens de bezoekers al op voorsprong te hebben gezet, maar die bal bleek al over de achterlijn te zijn geweest. Zo was het ook na rust nog altijd wachten op de openingstreffer. Memphis kwam daartoe in de gelegenheid, maar stelde een schot te lang uit. Een schot kwam er tegen het einde van de wedstrijd wel van verdediger Ronald Araújo. Hij scoorde, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. 

Waar Barça verzuimde om het overwicht om te zetten in echt grote kansen, was het Benfica dat er in de blessuretijd nog met de overwinning vandoor had kunnen gaan. Sterker nog, het had gemóéten, maar Haris Seferovic miste voor een leeg doel nadat hij Marc-André Ter Stegen daarvoor nog knap omspeelde. Hoewel Barcelona daarmee op plek twee bleef staan, heeft het zich met het 0-0 gelijkspel toch in een lastige positie geplaatst. In de laatste wedstrijd moet het namelijk winnen van Bayern München om zeker te zijn van overwintering. 

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd