Wegen AZ en Letschert scheiden in aanloop naar Europees duel

24 november 2021 – AZ is zonder Timo Letschert afgereisd naar Tsjechië voor de wedstrijd tegen FK Jablonec. Dat is niet zonder reden, vertelt trainer Pascal Jansen. De centrale verdediger mag op zoek naar een nieuwe werkgever nu hij dit seizoen genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Wegen AZ en Letschert scheiden in aanloop naar Europees duel

"Hij is niet geselecteerd. In overleg met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat hij elders zijn toekomst gaat zoeken. Hij zit in een fase van zijn carrière waarin je gewoon wil spelen en zijn perspectief hier is nu beperkt. Dan snap ik dat je over dit soort zaken met elkaar in gesprek gaat en samenwerkt aan een oplossing", vertelt de oefenmeester van de Alkmaarders, die het met de club Europees een stuk beter doet dan in de vaderlandse competitie.

"Wat mogelijk meespeelt, is dat je twee verschillende competities speelt. In de ene heb je te maken met een goede reeks, wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden. Helaas zijn we nog niet voldoende in staat gebleken om dat ook in de Eredivisie door te zetten", aldus Jansen, die in de Conference League tien punten heeft uit vier duels. Overwintering kan de ploeg eigenlijk niet meer ontgaan.

Owen Wijndal
Aanvoerder Owen Wijndal erkent ook op de persconferentie dat de Alkmaarders het in Europa een stuk beter doen. "Als je de wedstrijden met elkaar vergelijkt, zie je gek genoeg dat we qua veldspel beter zijn in de Eredivisie. Maar qua resultaten juist weer in de Conference League. Ik heb liever een goed resultaat, maar het is moeilijk te verklaren waarom het in de ene competitie beter gaat dan in de ander. Wel heb ik het gevoel dat het zomaar weer de goede kant op kan gaan."

Eredivisie

gerelateerd