FC Utrecht boekt in allerlaatste seconde alsnog zege

28 november 2021, 16:35

Adrián Dalmau heeft zijn voormalig werkgever Heracles Almelo enorm veel pijn gedaan. De spits van FC Utrecht kwam zondagmiddag als invaller in het veld om de 0-0 te doorbreken en slaagde daarin door in de blessuretijd de 1-0 tegen de touwen te koppen. Dat ging met wat geluk, want zijn inzet ging via Mats Knoester het doel in. Zo pakte FC Utrecht alsnog de verdiende punten, want het speelde veel meer kansen bij elkaar en miste ook nog een penalty.

Utrecht boekte tot nu toe vijf zeges in de Galgenwaard en speelde gelijk tegen RKC Waalwijk. Ook dat had een overwinning kunnen opleveren, ware het niet dat een doelpunt van Mike van der Hoorn in blessuretijd om discutabele redenen werd afgekeurd. De centrale verdediger keerde overigens na een hersenschudding vanmiddag weer terug in de basis. Heracles greep net als Utrecht thuis ook de meeste punten, maar liefst 13 van de 14.

Voor eigen publiek was Utrecht dus vrij succesvol dit seizoen, maar dat was het hem nou juist: de aanhang ontbrak en dus kreeg het team van René Hake geen steun vanaf de tribunes. Dat Utrecht daar onder lijdt, bleek ook uit de statistieken: van de laatste vijf wedstrijden zonder publiek werd er maar een winnend afgesloten, terwijl negen van de laatste tien duels met fans wel drie punten opleverden.

Zoals de middenvelder van Utrecht verzuimde om de score te openen, deden meerdere teamgenoten van hem dat in het eerste kwartier na rust. Balk trof de lat en later Blaswich uit de rebound, nadat Ramselaar eerst ook al van dichtbij tegen de doelman van Heracles had aangeschoten. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Anastasios Douvikas de bal er ook niet in. De Griek werd op maat bediend door Balk, maar schoot uit die voorzet naast.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 6, Hidde ter Avest 6, Mike van der Hoorn 5, Mark van der Maarel 6, Django Warmerdam 5 (46. Arthur Zagre 5), Adam Maher 7, Quinten Timber 5.5 (76. Joris van Overeem -), Simon Gustafson 4.5 (69. Mimoun Mahi 5), Remco Balk 6 (76. Adrián Dalmau -), Anastasios Douvikas 6, Bart Ramselaar 5.5.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 8, Noah Fadiga 5 (58. Navajo Bakboord 5), Marco Rente 5, Mats Knoester 5, Giacomo Quagliata 6, Lucas Schoofs 6.5, Luca de la Torre 6.5, Elias Sierra 5 (63. Orestis Kiomourtzoglou 6), Ismail Azzaoui 5 (85. Bilal Basaçikoglu -), Kaj Sierhuis 5 (85. SInan Bakis -), Delano Burgzorg 5.

Man of the match: Adrián Dalmau

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen