FC Twente haalt oude bekende terug na bestuurlijke onrust

30 november 2021 – FC Twente heeft snel gehandeld nadat algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth al na een paar maanden vertrok. Zijn voorganger, Paul van der Kraan, neemt tijdelijk de honnurs weer waar in De Grolsch Veste. Dat heeft de huidige nummer zeven van de Eredivisie laten weten via de officiële kanalen.

FC Twente haalt oude bekende terug na bestuurlijke onrust

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Brüggenwirth had een goede naam opgebouwd als bestuurder bij Radio538, maar hij bleek geen verstand te hebben van voetbal. Dat zorgde voor twijfels binnen de club. "wij zijn samen tot conclusie gekomen om een punt te zetten achter de samenwerking", liet de algemeen directeur daarom twee weken geleden weten. "Bij de ambities van FC Twente passen andere specialisten. Ik ben er trots op, weliswaar kort, deel uitgemaakt te hebben van deze mooie club en wens iedereen veel succes."

De club heeft inmiddels zijn voorganger ook benoemd tot opvolger. "Paul heeft zich bewezen, heeft geen inwerkperiode nodig en kan gelijk leveren", zegt Dennis Schipper, de voorzitter van de raad van commissarissen, in TC Tubantia. De bestuurder nam in de zomer afscheid nadat hij tweeënhalf jaar aan het roer had gestaan bij de Enschedese club. De interim-directeur is sowieso na dit seizoen weer weg, maar het geeft de Tukkers wel extra tijd om een geschikte man te vinden.

De laatste dagen zong de naam van Nico-Jan Hoogma rond in Enschede. De oud-voetballer speelde in het verleden zes jaar bij FC Twente en treedt binnenkort af als directeur topvoetbal bij de KNVB. Eén en één is twee, zo lijkt het. Hoogma zette de deur zelf ook al op een kier. "Met de mensen van FC Twente zou ik wel een kop koffie gaan drinken, daar maak ik geen geheim van."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd