Müller oneens met Ballon d'Or: "Maar verrast ben ik niet"

1 december 2021 – Thomas Müller is het niet eens met de uitreiking van de Ballon d'Or. Voor de zevende keer in zijn carrière werd Lionel Messi door France Football verkozen tot beste speler van het kalenderjaar, maar daar kon de Duitse middenvelder zich niet in vinden.

Müller oneens met Ballon d'Or: "Maar verrast ben ik niet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Müller had het logischer gevonden als de prijs dit jaar naar zijn collega Robert Lewandowski was gegaan. 'De uitreiking was vanuit Beiers, Pools en ook vanuit Duits oogpunt beslist een teleurstelling', schrijft hij op LinkedIn. 'Voor sommigen zelfs een beetje meer. Hoewel ik al wat langer in het vak zit en daarom niet echt verrast was over de uitkomst (het was vergelijkbaar met Franck Ribéry in 2013), vormde of versterkte het hele ding een gedachte in mij: we hebben geweldige spelers in de Bundesliga en we moeten ons niet verbergen. Voor wereldwijde erkenning zijn echter verdere internationale successen nodig.'

Toch heeft hij niet volledig onbegrip voor de keuze voor de Argentijnse superster van Paris Saint-Germain. 'Met Lionel Messi was de keuze waarschijnlijk voor het beste individualistische voetbal ooit. Dus gefeliciteerd aan Lionel met het winnen van de Ballon d'Or, ook al denk ik dat Robert Lewandowski het deze keer meer verdiend had', sluit hij af.

Lewandowski brak in 2021 het doelpuntenrecord in de Bundesliga en hield zijn ploeg daarmee aan de landstitel. Tevens kroonde hij zich tot wereldkampioen voor clubs. Het lukte Lionel Messi om met FC Barcelona de Copa del Rey te winnen en hij won met Argentinië de Copa América.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd