Ten Hag zet spelers op scherp: "Elk record moet je vol voor gaan"

6 december 2021, 18:16

Ajax en Sporting Portugal zijn beide al door naar de knock-outfase van de Champions League, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers er niet alles aan gaan doen om te winnen. Ook al is het een wedstrijd om des keizers baard, Erik ten Hag wil geschiedenis schrijven. Nog nooit lukte het een Nederlandse ploeg om alle wedstrijden in de groepsfase te winnen.

Sterker nog, in de geschiedenis van de Champions League lukte het tot dusver maar zes ploegen: AC Milan, Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain en Spartak Moskou. "Wij beseffen dat het historisch zou zijn. Elk record wat je kunt halen moet je vol voor gaan. Dat zal ook de benadering van deze wedstrijd zijn. Het is prachtig en het levert ook wel wat op, maar sportief levert het niets op omdat we al geplaatst zijn", laat de trainer weten op de persconferentie.

De eerste wedstrijd in de groepsfase leverde een klinkende 1-5 overwinning op voor de Amsterdammers, tegen Sporting Portugal. Ten Hag blijft desondanks op zijn hoede. "Vorig seizoen waren ze ongeslagen kampioen in Portugal. Dit jaar doen ze het precies op dezelfde manier. Het is gewoon een ontzettend sterke ploeg. Die 5-1 in Lissabon was ook wel geflatteerd. We zullen morgen een heel goede dag moeten hebben om ze weer te verslaan."

Mochten de Amsterdammers dinsdagavond weer weten te winnen, dan schrijft de ploeg dus historie. "Ik heb vanaf de eerste dag deze club omarmd omdat de cultuur me aanstaat. Cultuur van voetballen, aantrekkelijk voetballen maar ook vooral daarmee winnen. Dat zit denk ik in elke vezel van de Ajacied. Daar zijn ze trots op. Ik hoop dat ik alle mensen binnen Ajax trots maak", besluit de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen