Ten Hag legt uit waarom hij amper wisselt: "Vinden spelers fijn"

7 december 2021, 21:00

Waar Erik ten Hag tegen Besiktas nog koos om zes wijzigingen door te voeren, verandert de trainer nu maar twee posities: Jurriën Timber en de geblesseerde Dusan Tadic worden vervangen door Perr Schuurs en David Neres. Het is een bewuste keuze om niet het halve elftal op de schop te gooien, erkent de oefenmeester.

"Wij spelen pas over vijf dagen weer, dus dan is het lekker om het ritme te blijven. Dat vinden de spelers ook fijn. Veel wijzigingen zorgen er ook voor dat de automatismen verdwijnen. Natuurlijk wilde ik ook wel andere spelers aan het werk zijn, maar je moet uiteindelijk een keuze maken", vertelt de trainer voor de camera van Ziggo Sport. Bij RTL7 stelt Ten Hag dat hij blij is dat de wedstrijd niet beslissend is voor overwintering. "Het zorgt voor minder druk. Ik had vooraf niet gedacht dat deze twee ploegen door zouden gaan. Ik dacht dat Dortmund de favoriet was in deze poule, gezien de breedte van de selectie."

Het betekent dat er geen belangen zijn om risico te nemen met spelers. Van Dusan Tadic was al bekend dat hij niet inzetbaar zou zijn door rugklachten. Het betekent dat de Amsterdammers hun aanvoerder missen. "Dat betekent dat andere spelers op kunnen staan. Daley Blind bijvoorbeeld moet die rol gaan invullen. Tadic, Blind, Klaassen en Tagliafico zijn bij ons de voortrekkers", aldus de oefenmeester. Daarvan staat dus alleen de linksback binnen de lijnen.

Ten Hag blij met Overmars-nieuws

Voor de wedstrijd werd bekend dat Marc Overmars zijn contract heeft verlengd tot 2026. "Ik denk dat Ajax er heel blij mee is. Ik natuurlijk ook. Hij verricht al jarenlang goed werk voor de club. Hij zorgt ervoor dat de selectie op orde is", besluit Ten Hag lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen