Van der Vaart en De Boer hebben verschillende mening: "Gezapig"

7 december 2021, 22:05   Bijgewerkt: 7 december 2021, 22:11

Ajax en Sporting Portugal spelen een wedstrijd om des keizers baard in een leeg stadion. Niet de lekkerste ambiance om te voetballen, maar desondanks zag Frank de Boer een aantrekkelijke eerste helft tussen beide ploegen. De clubloze trainer is bij RTL7 lovend over het spel van de Portugezen, die met veel jonge jongens op het veld staan.

"Het is een mooie open wedstrijd. Ajax gaf goed druk, waar ook die goal van Antony uitkwam. Het was een mooi doelpunt. Hij wachtte goed, waardoor hij ruimte voor zichzel creëerde", aldus De Boer, die de Portugezen in een goede tactiek ziet spelen. "Zij hebben drie spitsen, waarvan er twee inzakken. Dat wisselen ze continu af, waardoor Ajax moet zoeken. Sporting wil voetballen van achteruit. Dat maakt het zo interessant. Eigenlijk gaat het er in deze wedstrijd om: wie heeft het meeste balverlies in de opbouwende fase."

Rafael van der Vaart is bij Ziggo Sport een stuk minder positief over de wedstrijd. Hij ziet dat beide ploegen niet voluit willen gaan in de Johan Cruijff ArenA, omdat beide ploegen toch al door zijn naar de volgende ronde. "Het lijkt een beetje een moetje", aldus de analist. "We hebben een paar leuke aanvallen gezien en de goals waren mooi, maar dat is het. Ik vind het gezapig, maar daar hadden we van tevoren al op gerekend. Ajax is wel veel beter. Sporting doet heel weinig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen