NEC prikt streefdatum om publiek weer te kunnen ontvangen

8 december 2021, 17:27

NEC streeft ernaar om na de winterstop de deuren van het Gofferstadion weer te openen voor supporters. De Nijmeegse club heeft geen publiek meer ontvangen nadat medio oktober een deel van het uitvak instortte.

Het is de bedoeling dat op 15 januari, als NEC het opneemt tegen Heracles Almelo, het stadion weer wordt opengesteld voor supporters. Vorige maand maakte NEC bekend waarom een deel van het tribune-onderdeel het begaf na afloop van de Gelderse derby tegen Vitesse. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat overige tribunedelen dezelfde fout berekende wapening hebben. Bovendien is de nok waarmee hogere tribune-elementen rusten op lager gelegen tribune-elementen niet geschikt als primaire draagconstructie.

De club schrijft dat uit onderzoek is gebleken dat er maatregelen kunnen worden genomen om de tribuneonderdelen in het stadion te versterken zodat er weer op een veilige en verantwoorde wijze publiek kan worden verwelkomd. NEC gaat een vergunning aanvragen om de herstelwerkzaamheden uit te voeren en hoopt dat het Gofferstadion snel weer met supporters gevuld kan worden.

"De focus ligt op openstelling van het hele stadion op 15 januari as als we tegen Heracles thuis spelen. Maar ook als we een deel kunnen openen zijn we al blij. Want onze achterban heeft aangegeven het liefst in De Goffert te spelen. Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen