Litmanen geniet van CL-optredens Ajax en bespreekt finalekansen

8 december 2021, 21:52

Jari Litmanen heeft dinsdagavond opnieuw genoten van Ajax in de Champions League. De Fin, die in 1995 topscorer was van het Ajax dat het toernooi toen won, volgt de prestaties van zijn oude club nog altijd op de voet. "Dit is hoe wij Ajacieden Ajax willen zien", zei hij nadat de ploeg de groepsfase dinsdag met de maximale achttien punten uit zes wedstrijden afsloot.

"Ik moet het niet alleen over dit jaar hebben", begon Litmanen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Deze weg is al een aantal jaar geleden ingezet. In 2019 was het al geweldig toen Ajax topclubs versloeg." Toch waren de Amsterdammers niet vaak zo dominant als dit seizoen. "Veel balbezit, aanvallend voetbal, gemiddeld drie goals per wedstrijd. Dan behoor je tot de beteren in Europa. Zulke cijfers zie je normaal alleen bij City, Liverpool en Bayern München."

Litmanen moest lachen om de vraag of Ajax kan dromen van een finaleplaats. "Weet je dat ik deze vraag tien jaar geleden ook al kreeg? Toen zei ik al dat je dat nooit voor onmogelijk moet achten. Kijk naar Olympique Lyon, Leipzig en het Ajax van 2019; allemaal waren ze dicht bij de finale." Toch besefte de Fin dat geen enkele club het zomaar even zo ver schopt. "Wat denk je van Manchester City en PSG? Die clubs hebben er meer dan een miljard tegenaan gegooid, maar de grote beker heeft het ze nog niet opgeleverd."

Uiteraard zal ook veel afhangen van de tegenstanders, waarvan de eerstvolgende op maandag 13 december bekend zal worden. "Loot je meteen PSG, dan wordt het lastig. Maar er zijn ook nog veel ploegen waar ik Ajax van zie winnen. Het gaat om details, dat heeft Ajax tegen Spurs wel ervaren. En wij met het puntertje van Patrick Kluivert. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. Maar onmogelijk is niks. Zeker niet zoals Ajax nu speelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen