'Schreuder wacht kort na Barça-exit nieuwe trainersklus'

16 december 2021, 13:17   Bijgewerkt: 16 december 2021, 13:34

Alfred Schreuder lijkt zich anderhalve maand na zijn vertrek bij FC Barcelona alweer op te kunnen maken voor een nieuwe klus. De 49-jarige trainer is namelijk in beeld bij het Zwitserse FC Basel, zo weet De Telegraaf

Eerder deed ook het Duitse Kicker al melding van de interesse. Sportief gezien is dit vreemd, want met een tweede plek in de Zwitserse competitie doet de huidige trainer Patrick Rahmen het prima. Basel is echter recent overgenomen door oud-voetballer David Degen, die zelf wil bepalen hoe de belangrijke posities in de organisatie ingevuld gaan worden. Daarbij zou hij dus ook Schreuder in gedachten hebben.

Schreuder was bij FC Barcelona werkzaam als assistent van Ronald Koeman, maar is net als Koeman eind oktober vertrokken. Nu lonkt dus weer een kans om zelf eindverantwoordelijke te zijn, zoals hij bij het Duitse Hoffenheim was voor Koeman hem benaderde. Eerder was Schreuder ook hoofdtrainer bij FC Twente. 

Met Basel zou Schreuder terecht komen bij de nummer twee van Zwitserland, met vijf punten minder dan koploper FC Zürich. Ook Europees is de club actief: Basel overwinterde als groepswinnaar in de Conference League. De selectie van Basel telt met oud-Feyenoorder Wouter Burger één Nederlander. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen