'Leicester City denkt aan Feyenoords Frank Arnesen'

22 december 2021, 08:22

Gaat Feyenoord Frank Arnesen kwijtraken? Leicester City zou serieus geïnteresseerd zijn in de technisch manager van de Rotterdammers. De Engelse club raakt hun recruitment chief Leed Congerton kwijt. Hij maakt de stap naar Atalanta Bergamo, waardoor er een opvolger moet komen. De bestuurder van Feyenoord staat op een shortlist met vier andere kandidaten.

Arnesen heeft een streepje voor op de andere kandidaten, omdat hij eerder al nauw samenwerkte met Leicester-trainer Brendan Rodgers. Het duo heeft namelijk al eens samengewerkt bij Chelsea. De Deen was daar hoofd jeugdopleidingen en later sportief directeur, terwijl de oefenmeester de beloftenploeg trainde. De twee hadden destijds veel contact en bouwden zo een goede band op, waardoor de Leicester Mercury niet uitsluit dat de Feyenoord-bestuurder oren heeft naar de functie.

In Rotterdam loopt het contract van Arnesen na dit seizoen af. De bestuurder en de club gaan na de winterstop met elkaar om de tafel om te praten over een mogelijke verlengingen, maar dit gooit mogelijk roet in het eten van Feyenoord, waar de Deen zijn klasse afgelopen zomer liet zien. Zo was hij verantwoordelijk voor de komst van Arne Slot, die de ploeg in rap tempo aan het voetballen heeft gekregen. Dat komt ook mede door de spelers die de Deen heeft gehaald, ondanks dat hij niet over super veel geld beschikte. Marcus Holmgren Pedersen, Gernot Trauner, Fredrik Aursnes en Guus Til hebben allemaal een basisplaats veroverd sinds ze deze zomer naar de havenstad kwamen.

Feyenoord Transfermarkt meldde eerder al dat Marcel Brands in beeld was bij de Rotterdammers als mogelijke vervanger van Arnesen. Hij zit momenteel werkloos thuis na zijn vertrek bij Everton, maar liet bij PSV al zien dat hij een neusje voor talent heeft. Maar de intentie van de club is nog altijd om met Arnesen verder te gaan. De Deen moet voor de vacature bij Leicester afrekenen met de andere kandidaten: Rob Mackenzie - head of recruitment van Aston Villa - , Steve Walsh - adviseur van het Amerikaanse Charlotte FC -, Gretar Steinsson (- werkloos na zijn vertrek als hoofdscout bij Everton-  en Andy Scott, die kortgeleden vertrok als hoofdscout bij Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen