PSV'er Vertessen: "Ik snap de vergelijking met Mertens"

24 december 2021, 17:47   Bijgewerkt: 24 december 2021, 18:00

Yorbe Vertessen zet dit seizoen grote stappen in zijn ontwikkeling bij PSV. Het is zeker niet de eerste Belg die het goed doet in Eindhoven. Zo wordt hij naar eigen zeggen vaak vergeleken met Dries Mertens en leerde hij bij de club veel van voormalig topspits Luc Nilis. 

De vergelijking met Mertens kreeg Vertessen de afgelopen tijd vaak te horen. "Hij is niet de grootste, heeft ook een goede actie in de voeten en maakt makkelijk een goal. Ik snap de vergelijking dus wel", vertelde Vertessen aan De Telegraaf. "Nu is het ook geen slechte speler om mee vergeleken te worden", voegde hij daar lachend aan toe.

Een andere overeenkomst is dat Vertessen net als Mertens in zijn begintijd veelal als invaller belangrijk is. "Of ik bang ben om als supersub gezien te worden? Onbewust ben je daar soms misschien mee bezig. Ik heb ook nog niet de status om een basisplaats op te eisen. Daar zelf met de coach over gaan praten, vind ik moeilijk. Misschien ben ik daar soms nog iets te lief voor."

Nilis

Met assistent-trainer van PSV Onder 17 en ex-spits Luc Nilis werkte Vertessen bij de club ook samen met landgenoot. "Hij was toen veel met mij bezig en daar heb ik ontzettend veel van opgestoken. Tijdens de trainingen sprak hij mij geregeld aan om uit te leggen wat ik in die situaties anders had kunnen doen. Wat mij altijd zal bijblijven, zijn de trainingen één op één met hem."

"Luc had een bepaalde techniek: altijd naar de bal blijven kijken. Als je te veel op het doel focust, ga je onbewust achterover leunen en vliegen alle ballen over. Na een tijdje had ik zijn techniek van Luc onder de knie en vlogen er vier à vijf ballen achter elkaar de kruising in. Ik dacht echt: wat gebeurt hier?"

Het leverde Nilis op televisie een bedankje op van Vertessen na zijn hoofdrol tegen RKC Waalwijk (1-4, twee goals en één assist). "Hij stuurde mij daarna een berichtje om me te bedanken. Een zalig mens om mee samen te werken. Hij is net als ik een vrij rustig type. Het klikte echt tussen ons", besloot Vertessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen