FC Barcelona strikt Ferran Torres en onthult torenhoge afkoopsom

28 december 2021 – FC Barcelona en Manchester City hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ferran Torres. De Catalanen tellen naar verluidt 55 miljoen euro (plus tien miljoen euro aan variabelen) neer voor de 21-jarige aanvaller. Torres tekent in Camp Nou een contract tot de zomer van 2027. In de verbintenis is een afkoopsom van 1 miljard euro opgenomen.

FC Barcelona strikt Ferran Torres en onthult torenhoge afkoopsom

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Torres is na Dani Alves de tweede winteraanwinst van Barcelona. Op maandag 3 januari zal hij officieel worden gepresenteerd. Zijn debuut zal hij niet direct kunnen maken, daar hij nog herstelt van een gebroken voet. Bovendien dient Barça nog een probleem op te lossen. De club moet eerst ruimte maken in het salarishuis om Torres in te kunnen schrijven voor de Spaanse competitie.

Met Torres haalt Barcelona een speler in huis ondanks zijn jonge leeftijd over de nodige ervaring beschikt. De aanvaller maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Valencia naar Manchester City, waar hij onder Pep Guardiola tot 43 officiële wedstrijden kwam. Ook is Torres inmiddels al een enige tijd een vaste waarde in de nationale ploeg van Spanje. Zijn teller staat op 22 interlands, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten.

Barça is de afgelopen maanden met veel aanvallers in verband gebracht. Zeker na het wegvallen van Sergio Agüero, die vanwege hartproblemen een punt achter zijn carrière moest zetten, was voor Xavi voorin de keuze niet bepaald reuze. Barcelona hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Door blessures, schorsingen en coronaperikelen zal dan een hoop spelers ontbreken.

LaLiga

gerelateerd