Manchester City profiteert optimaal en sluit 2021 in stijl af

29 december 2021 – Manchester City heeft woensdagavond dankbaar gebruik gemaakt van de misstappen van Chelsea en Liverpool. De koploper van de Premier had in Londen veel moeite met promovendus Brentford, maar stapte uiteindelijk wel met een 0-1 overwinning van het veld af.

Manchester City profiteert optimaal en sluit 2021 in stijl af

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Aan de zijde van de bezoekers had manager Josep Guardiola weer eens een basisplaats toebedeeld aan Nathan Aké. De international van Oranje speelde als linksback en kon direct aan de bak om een vroege openingstreffer van Brentford te voorkomen. De Nederlander zag doelman Ederson redding brengen op een inzet van Frank Onyeka en haalde opgelucht adem toen Rúben Dias de bal bijna in eigen doel werkte.

Brentford kreeg vertrouwen door die openingsfase, al stond het na zestien minuten spelen wel 0-1 voor City. Kevin De Bruyne gaf zijn eerste assist van het seizoen en ploeggenoot Phil Foden schoof de bal achter Álvaro Fernández. Daarna werd een treffer van Foden afgekeurd vanwege buitenspel en knalde De Bruyne tegen de paal. Zodoende bleef Brentford lang in de wedstrijd en bleef het geloof in een resultaat.

Dat leek aan flarden te worden gekopt door Aymeric Laporte, die een vrije trap van De Bruyne tegen de touwen knikte. Ook dat doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel en dus bleef het bij 0-1 in het Brentford Community Stadium. Door de belangrijke driepunter vergroot City het gat met Chelsea naar acht punten en staat Liverpool inmiddels op negen punten. Laatstgenoemde heeft wel een duel minder afgewerkt.

Premier League

gerelateerd