Marokko
0 – 0
Spanje

Barça wil ondanks zestien (!) afwezigen toch spelen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 december 2021 – FC Barcelona zit in fysiek opzicht in zwaar weer. Een flinke coronagolf houdt huis binnen de selectie van de Spaanse grootmacht en nu meldt het dat er weer drie spelers positief getest zijn op het virus. Dat brengt het totaalaantal nu op elf besmettingen, terwijl het ook nog spelers mist door blessures en schorsingen. Desondanks geeft de club aan te willen spelen.

Barça wil ondanks zestien (!) afwezigen toch spelen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De club brengt naar buiten dat Sergino Dest, Philippe Coutinho en Abde Ezzalzouli een positieve test hebben afgelegd. Het drietal is sinds vanochtend in quarantaine, maar heeft tot nu toe weinig last van sympthomen. Eerder werden Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Gavi, Jordi Alba, Clément Lenglet, Alex Balde, en Dani Alves al positief getest.

Vooralsnog gaan de besmettingen als golven over de selectie heen. In eerste instantie testten Dembélé, Umtiti en Gavi positief. De volgende testronde was het de beurt aan Alba, Lenglet, Alves en Balde en nu zijn er wederom drie spelers aan dat lijstje toegevoegd. De kans is daardoor zeker aanwezig dat het hier niet bij blijft voor Barcelona. In theorie zou het 2 januari tegen Mallorca nog kunnen spelen, maar nog meer besmettingen maken dat onmogelijk.

Lees ookVoetbal steeds verder onder coronadruk: Spanje en Italië grijpen in

Barcelona mist daarnaast nog Sergi Roberto, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Pedri en Ansu Fati door een blessure en Sergio Busquets is geschorst. Woensdag werd bekend dat de overheid ook maatregelen treft tegen de omikronvariant. De stadions mogen namelijk niet helemaal meer vol, maar nog 75% van de capaciteit mag worden gebruikt. In Italië is er nu zelfs een vaccinatieplicht voor spelers in de Serie A.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd