'El Ghazi kan promotie maken: Engelse CL-kandidaat in de markt'

2 januari 2021, 13:38   Bijgewerkt: 2 januari 2021, 13:43

West Ham United hoopt zich spoedig te versterken met Anwar El Ghazi. De aanvaller van Aston Villa heeft nog een contract tot medio 2023, maar West Ham hoopt dat af te kunnen kopen. Coach David Moyes smeekte bij het clubbestuur om versterkingen in zijn voorhoede en defensie.

Volgens de Daily Mail en The Athletic is daarom de naam van El Ghazi op de verlanglijst van de Londenaren verschenen. West Ham hoopt El Ghazi voor een bescheiden bedrag op te kunnen pikken, aangezien hij dit seizoen niet in de plannen van coach Steven Gerrard voorkomt. Hij kwam in alle competities pas elf keer in actie en scoorde daarin driemaal. 

Villa lijkt bereid mee te werken aan een transfer, maar wil koste wat het kost geen verlies maken op de 26-jarige Nederlander. El Ghazi werd in 2019 voor tien miljoen euro overgenomen van Lille OSC en gidste zijn ploeg in zijn eerste seizoen naar promotie richting de Premier League. Met tien treffers in de competitie groeide hij uit tot een van de revelaties van de Engelse competitie.

Bij West Ham kan El Ghazi gaan meestrijden om Europese tickets, terwijl hij met Aston Villa in de middenmoot bivakkeert. Dankzij een 2-3 zege op Crystal Palace verkleinde West Ham zaterdagavond het gat met nummer vier Arsenal. De achterstand van The Hammers bedraagt nog slechts één punt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen