Club Brugge schakelt razendsnel en heeft Schreuder binnen

3 januari 2022, 18:52

Alfred Schreuder is de nieuwe trainer van Club Brugge. Nog geen vijf minuten na het officiële vertrek van Philippe Clement maakt de Belgische topploeg bekend in zee te gaan met de Nederlandse oefenmeester. Hij krijgt bij zijn nieuwe klus te maken met landgenoten Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang.

'Bedankt voor alles Club Brugge! Vandaag start er een nieuw avontuur voor mij en via deze weg wil ik iedereen, het bestuur, de spelers, alle medewerkers en fans, bedanken voor de afgelopen fantastische seizoenen', schreef Philippe Clement maandagavond op zijn Twitteraccount, waarna de bevestiging van zijn transfer ook snel bekend werd gemaakt door zijn nieuwe club AS Monaco. 

De trainer kreeg de afgelopen dagen al de ruimte van Club Brugge om met de Ligue 1-club te praten, waardoor vooraf al duidelijk was dat niets een overstap nog in de weg kon staan. Daardoor kon de Belgische club ook vast op zoek naar een vervanger. Het Laatste Nieuws meldde maandagochtend al dat Schreuder de topkandidaat was, hoewel Xabi Alonso, Mark van Bommel en Frank de Boer ook op de lijst stonden. De partijen zijn in de loop van de dag tot een akkoord gekomen, waardoor Brugge officieel nog geen vijf minuten zonder trainer heeft gezeten.

Schreuder moet de club naar de eerste plaats in de competitie leiden, waar op dit moment de tweede plaats bezet wordt op de ranglijst. Het gat met de verrassende koploper Union Saint-Gilloise is zeven punten. De afgelopen jaren stak Brugge met kop en schouders boven de andere ploegen uit, maar dit seizoen gaat het een stukje moeizamer. Mede daarom lijkt de trainerswissel op een ideaal moment te komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen