Christian Eriksen geeft eerste interview sinds hartstilstand

4 januari 2022, 18:22

Christian Eriksen heeft voor het eerst nadat hij een half jaar geleden tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand kreeg een interview gegeven. Bij DR vertelt de 29-jarige spelmaker onder meer over hoe voor hem de afgelopen maanden zijn geweest.

Eriksen werd na zijn hartstilstand succesvol gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een onderhuidse defibrillator kreeg aangemeten. Vanuit het ziekenhuisbed stelde hij de voetbalwereld gerust, waarna een lange radiostilte volgde. Nu is voor Eriksen de tijd rijp om zich niet langer te hullen in stilzwijgen. "Ik heb de betrokken artsen, spelers en mijn familie persoonlijk kunnen bedanken, maar de fans die mij duizenden brieven, e-mails, bloemen hebben gestuurd wil ik graag nogmaals bedanken voor hun steun."

De Deen is zich terdege bewust van het feit dat zijn hartstilstand niet alleen een impact heeft gehad op zijn directe omgeving. "Mensen hebben het gezien en gehuild in hun woonkamer, of waar ze de beelden ook maar zagen. Ik heb geluk dat ik hier vandaag ben en de mensen nu kan bedanken", vervolgt Eriksen, die ook nogmaals zijn dankwoord aan de medici uitspreekt. "Ze waren zo f*cking snel. Eerst kwamen mijn ploeggenoten, toen hielpen de doktoren van de nationale ploeg totdat er een defibrillator kwam die mijn hart weer op gang kreeg."

Binnenkort hoopt Eriksen zijn rentree op het voetbalveld te maken. Bij welke club hij dat gaat doen, is nog niet bekend. Voor de jaarwisseling liet de Deen zijn contract bij Internazionale ontbinden omdat hij vanwege zijn onderhuidse defibrillator niet in Italië mag voetballen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen