Chelsea dankt Spurs voor geklungel en kan finale ruiken

5 januari 2022, 22:35

Chelsea is dicht bij een finaleplaats in de Engelse League Cup. In de eerste halve finale versloeg het Tottenham Hotspur namelijk met 2-0. Die eindstand was al voor rust bereikt, waarbij aan de doelpunten veel geklungel van de bezoekers vooraf ging. 

Thomas Tuchel zal vooral gehoopt hebben dat zijn ploeg zich na alle relletjes rond Romelu Lukaku weer op het voetbal kon richten. De spits werd voor één wedstrijd buiten de selectie gelaten na zijn omstreden uitspraken in de Italiaanse media, maar keerde vandaag terug in de basis. Een basisplaats was er na drie duels zonder speelminuten ook weer eens voor Hakim Ziyech.

Toch was het de derde aanvaller, Kai Havertz, die na vijf minuten de score opende. Daar kon hij de verdedigers van de uitploeg voor bedanken; hij ontving de bal van Marcos Alonso, die daarvoor profiteerde van een te korte terugspeelbal van Japhet Tanganga. Havertz schoot vervolgens voorbij de keeper, waarna de bal via Davinson Sanchez uiteindelijk in het net belandde.

Bij de tweede treffer, een klein halfuur later, hoefde Chelsea zelfs helemaal niets te doen. Tanganga probeerde een vrije trap van Hakim Ziyech kopte, maar kopte tegen collega Ben Davies aan. Via hem ging de bal opnieuw richting doel, waarbij Hugo Lloris volledig kansloos was. Opnieuw een knullig tegendoelpunt dus voor Tottenham, dat Chelsea daarmee flink in het zadel hielp.

De wedstrijd zou vanaf dat moment nog een uur duren, maar de eindstand was al bereikt. Tottenham zal over een week thuis in de achtste finale een 2-0 achterstand moeten zien goed te maken. Lukt dat niet, dan is Chelsea de eerste finalist van de League Cup. Het bekend worden van de tweede zal overigens nog even op zich laten wachten. De eerste ontmoeting in de andere halve finale tussen Liverpool en Arsenal is door de corona-uitbraak bij de thuisploeg afgelast. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen