'Chelsea komt in zoektocht uit bij multifunctionele Dest'

6 januari 2022, 13:13

Chelsea wil Sergiño Dest naar Londen halen om het defensieve probleem op te lossen. De vleugelverdediger wordt gezien als ideale versterking, omdat hij op beide zijkanten uit de voeten kan. De Engelsen moeten het de rest van het seizoen doen zonder Ben Chillwell, die door een blessure aan de kant staat.

Barça lijkt ook open te staan voor een vertrek van de voetballer, aangezien de club het financieel lastig heeft. Sport meldt daarom dat Dest bij een goed bod mag vertrekken. De Spaanse club moet verkopen om ruimte te maken in het salarishuis, zodat nog meer spelers richting Camp Nou kunnen komen. Ferran Torres kwam eerder deze transferperiode al over van Manchester City voor 55 miljoen euro en nu wordt Alvaro Morata ook nog genoemd als mogelijke versterking.

Diario Sport weet dat de Amerikaan 'zeer gewild' is op de transfermarkt, aangezien eerder Bayern München ook al genoemd werd als mogelijk nieuwe bestemming. Dest kan in Catalonië niet meer uitgaan van een basisplaats. Xavi zou geen fan van de vleugelverdediger zijn. Dani Alves kwam dit seizoen terug en lijkt dan ook de voorkeur te krijgen boven de oud-Ajacied, die dus uit mag kijken naar een nieuwe club.

Dat Chelsea bij Dest uitkomt is geen verrassing, aangezien de club broodnodig op zoek moet naar een nieuwe vleugelverdediger. In het League Cup-duel van woensdag koos trainer Thomas Tuchel verrassend voor Hakim Ziyech als rechterwingback. De Marokaanse spelmaker maakte indruk op die positie en moet wellicht de concurrentiestrijd aangaan met zijn voormalig ploeggenoot. Het is overigens niet bekend of Dest openstaat voor een vertrek uit Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen