Wederom trainingskamp afgebroken: ook Vitesse vliegt naar huis

6 januari 2022, 15:36

Het houdt niet over met de Nederlandse clubs die een trainingskamp beleggen in het buitenland. In navolging van Ajax en NEC heeft ook Vitesse besloten haar trainingskamp af te breken en naar huis te vliegen.

Enkele coronabesmettingen binnen de selectie zijn de oorzaak van het abrupte besluit. Vitesse vliegt donderdag nog terug naar Nederland. De Arnhemmers waren op trainingskamp in Portugal. 'Voor het vertrek naar Portugal en tijdens de eerste dagen van de oefenweek waren de (PCR-)testuitslagen van de gehele groep negatief. Er werd elke dag getest', schrijft de club in een verklaring op haar officiële website.

Vitesse wil geen enkel risico nemen met het oog op de hervatting van het Eredivisie-seizoen. Een coronagolf binnen de gelederen kan - net als we in Engeland de afgelopen weken veelvuldig hebben gezien - leiden tot het niet doorgaan van wedstrijden. Daarnaast staat natuurlijk de gezondheid van de spelers, staf en hun families voorop.

Lees ook: 'NEC breekt trainingskamp in Spanje af en keert huiswaarts'

Op zaterdag 15 januari neemt de ploeg van coach Thomas Letsch het in De Kuip op tegen Feyenoord. Ook NEC en Ajax moesten hun trainingskamp al afbreken. Eerder zetten Feyenoord en PSV vanwege coronabesmettingen al een streep door hun trainingskampen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen