The Athletic: Newcastle verhoogt bod op Lille-verdediger Botman

7 januari 2022, 13:39

Newcastle United heeft een nieuw bod uitgebracht op Sven Botman. Dat meldt The Athletic vrijdagochtend. De voormalig verdediger van Ajax en sc Heerenveen moet bij de Engelse club de tweede aankoop in een nieuw tijdperk worden.

Vrijdag werd al de handtekening bemachtigd van Engels international Kieran Trippier, die overkomt van Atlético Madrid. Lille OSC wees eerder al een bod van ongeveer 35 miljoen euro op Botman af. Hoeveel hoger het nieuwe bod is dat de kapitaalkrachtige Premier League-club op hem heeft uitgebracht, wordt in het artikel van het medium niet duidelijk. Botman zelf zou in ieder geval wel oren hebben naar een avontuur in het Noord-Oosten van Engeland.

Newcastle-manager Eddie Howe werd vrijdag op de persconferentie van zijn club gevraagd naar de vermeende interesse in Botman. "We zijn in handen van clubs die spelers verkopen, zaakwaarnemers, spelers die willen komen. Er zijn geen garanties. Van buiten klinkt het misschien eenvoudig, maar binnen is het heel anders. Ik heb er alle vertrouwen in, maar ik beloof niets", zei Howe daarover.

Lees ook: Steenrijk Newcastle wil Botman als eerste aankoop

Botman maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Lille voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro. Met de Franse club veroverde hij vorig seizoen het onverwachte landskampioenschap en mede daardoor stonden de clubs in de rij. Botmans contract loopt nog tot 2025. Dit seizoen staat Lille in de middenmoot en lijkt titelprolongatie een utopie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen