FC Barcelona woedend na lekken lonen, Piqué deelt salarisstrook

7 januari 2022, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is weer eens onrustig bij FC Barcelona. In de media werden de salarissen van sommige Catalaanse spelers openlijk gedeeld, maar daar blijkt voorlopig helemaal niets van waar. Zowel vanuit de club als ook de spelersgroep is er dan ook woedend gereageerd. Het is niet de eerste keer dat er getallen op straat liggen: zo werd het salaris van onder meer Lionel Messi - toen hij nog bij de club speelde - gelekt. 

Via El Mundo Deportivo-journalist Lluís Canut, ook te zien in de Videolanddocumentaire van Ronald Koeman, kwamen de lonen naar buiten. Het waren volgens hem enorme getallen: Gerard Piqué (28 miljoen), Sergio Busquets (23), Jordi Alba (20), Samuel Umtiti (20), Philippe Coutinho (18), Marc-André Ter Stegen (14), Ousmane Dembélé (12) en Sergi Roberto (12) zouden de absolute grootverdieners zijn. Het salaris van Frenkie de Jong of Memphis Depay werd daarbij niet genoemd. 

FC Barcelona kwam al met een officieel statement naar buiten dat de berichtgeving absoluut niet klopt. Anders dan in het bericht van Canut hoeven de Catalanen de grootverdieners helemaal niet volledig te betalen, want ze hebben loon ingeleverd. 'De vier aanvoerders hebben niet alleen loon uitgesteld, maar ook salaris ingeleverd', valt te lezen in het statement. Ook staat er onder meer te lezen dat de lonen variabel zijn en dus niet vast staan.

Lees ook"Barcelona verdiende het salaris van Messi ondubbelzinnig terug"

Verdediger Piqué kwam vervolgens op Twitter met een woedend bericht aan de journalist. Hij deelde daarbij zelfs zijn loonstrook van de vijftig procent van zijn jaarsalaris, geïncasseerd op 30 december. 'Respecteer jezelf al een beetje', schrijft een van de aanvoerders van FC Barcelona richting de journalist. Het miljoenenbedrag (2.328.8884 euro) is weliswaar een royaal loon, maar slechts een schim van de 28 miljoen euro waarover gesproken werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen