'FC Barcelona wil niet meer per se af van Luuk de Jong'

10 januari 2022, 08:49

In Spanje houdt men er stilletjes aan rekening mee dat Luuk de Jong het seizoen toch afmaakt bij FC Barcelona. Het ontslag van Ronald Koeman leek desastreus uit te pakken voor de Nederlandse aanvaller, maar de wereld ziet er voor sinds kort weer heel anders uit.

Door enorme personele problemen (een corona- én blessuregolf) verscheen De Jong iets meer dan een week geleden in de basis bij Barcelona tegen Real Mallorca. De Nederlandse aanvaller greep zijn kans door op het toeristische eiland het enige en dus winnende doelpunt te maken. Tegen Granada verscheen De Jong weer aan de aftrap en wederom was hij trefzeker. Ditmaal leverde zijn doelpunt niet de volle buit, maar één punt op.

Xavi was na afloop van het duel met Granada lovend over De Jong. "Luuk is een echte professional, ik ben heel blij voor hem", zei de trainer. Ook de Spaanse media complimenteerden de aanvaller die kortgeleden nog werd weggehoond. 'Ondanks dat het Zwaard van Damocles boven hem hangt, voelt hij zich niet onder druk gezet', viel te lezen. 'Nu is hij niet langer de slechterik en velen vragen zich af of het nog wel nodig is om Morata vast te leggen', schreef een ander medium.

Volgens Sport willen Xavi en Barcelona inmiddels niet meer per se af van De Jong, zeker nu de komst van Álvaro Morata niet meer haalbaar blijkt. De spits lijkt alleen nog in de etalage te worden gezet als andere spelers niet worden verhuurd dan wel verkocht. De club moet namelijk ruimte maken in het salarishuis om miljoenenaankoop Ferran Torres in te schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen