Dost verwacht geen voorkeursbehandeling van Schreuder

10 januari 2022, 15:50

Bas Dost hoopt dat de trainerswissel bij Club Brugge in zijn voordeel uitpakt. De Nederlandse spits was onder Philippe Clement zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar krijgt door de komst van Alfred Schreuder een nieuwe kans.

"Het is niet zo dat ik onder een Nederlander automatisch in de basis zal staan. Je moet het wel laten zien", zegt Dost in De Telegraaf. De spits kwam een jaar geleden voor vier miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Na een uitstekende start met veel doelpunten kreeg Dost steeds minder speeltijd. "Een jaar geleden kwam ik hier, ik speelde alles en we werden kampioen, dus dan was er natuurlijk euforie. Zo begin je dan ook aan het nieuwe seizoen, maar dan werd er na drie wedstrijden besloten dat ik eruit moest en vanaf dat moment heb ik heel weinig gespeeld."

Waar lag dat aan? "Ja, zeg het maar. Je kan dat aan de speler vragen, maar ook aan de desbetreffende trainer. Ik heb de hele tijd m'n stinkende best gedaan en gehoopt op m'n kansen. Ik heb er nog een paar gekregen en dan heb ik ook het één en ander laten zien, maar het mocht niet baten. Het was vervelend, maar nu is er weer een nieuwe situatie en we gaan het zien", gaat de aanvaller verder.

Dost speelde dit seizoen 24 wedstrijden voor Club Brugge. Negen keer verscheen hij aan de aftrap en vijftien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. In alle competities was hij goed voor negen doelpunten. Zeven daarvan maakte hij in competitieverband.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen